0
Mlad mjesec u strijelcu 11.12.2015.

Mlad mjesec u strijelcu 11.12.2015.

Mlad mjesec u strijelcu 11.12.2015.

Mlad Mjesec u Strijelcu je 11.12.2015. u 11. 30h. U kvadratu sa Jupiterom u djevici, ali i trigonu sa Uranom u Ovnu i sekstilu sa Marsom u Vagi. Pred nama su dani kada može biti pretjerivanja, neodmjerenosti, prenaglašenog optimizma kod nekih, a kod drugih nedovoljno optimizma ili dvoumljenja. On što je izvjesno je da je potrebno uložiti više truda, rada, znanja, da bi Jupiter u Djevici u narednim danima od 11.12.-20.12. donio napredak i dobro. Mnogi će u ovom periodu biti skloni pretjerivanju u radu, ili učenju. Biće i pretjerivanju u trošenju novca, kupovinama pred božićne i novogodišnje praznike. Dolazak praznika donosi povećanu dinamiku, ali i raskalašnost, luksuz, kao i blagorodnost, velikodušnost, plemenitost. Kako je Jupiter u kvadratu sa Mladim Mjesecom, nekima će ovo donijeti pesimizam, nepomirljivost i tvrdokornost, velike planove koje neće moći da ostvare, posebno ako nisu spremni da ulože veći rad i umjerenost u troškovima.

mlad mjesec u strijelcuAko sada uložite u nešto više nečega, to može da dovede do brzih i povoljnih promjena.

Želja za daljinama, putovanjima, odlazak u predjele gdje ima sada svijetlosti i toplote je prisutna i neke će odvesti na putovanje u periodu do slijedećeg Mlađaka koji će biti za 30. dana. Većina će imati kontakte sa osobama koji žive daleko o njih. Inostranstvo, stranci, razmjena sa njima, a nekima i ljubav je moguća. Neki će pokazati i interesovanje za druge kulture, sredine, strane jezike ili običaje biti više prisutna. Povoljno vrijeme da započnete sa time je upravo od 12.12. , drugog dana Mladog Mjeseca i to od 13. 30.-16h. Tada će Mjesec biti u Jarcu u konjukciji sa Merkurom. To je povoljno vrijeme i za nova poznanstva, posebno poslovna. Za promjene i novine na ljubavnom planu najpovoljniji je vrijeme, 12. na 13.12. dana, ali u noćnim satima 22.-01.

Tada će Mjesec u Jarcu biti u sekstilu sa Venerom u Jarcu. Na ljubavnom planu promjene ili novine u ljubavi očekuje osobe sa podznakom u Lavu, ili na početku Djevice.

strijelac sunceMlad Mjesec u Strijelcu donosi nekima promjene vezane za obrazovanje, učenje, ili studiranje. Pozitivne promjene očekuju osobe koje imaju podznak u Ovnu na tom planu. Nekima će donijeti i nova vjerovanja, ili prihvatanje novih duhovnih učenja, ili novih viših saznanja, za koja je dobro biti otvoren, jer ona mogu da u ovom periodu promjene vaš život. Ona zahtjevaju učenje, ali se mogu primjeniti u stvarnom, svakodnevnom životu , jer je Jupiter u zemljanom znaku Djevici i dovesti do poboljšanja života i promjena i na materijalnom planu, jer je Jupiter u Djevici, a Merkur koji je u Jarcu.

U ovom periodu veliki planovi se mogu ostvariti uz rad, znanje,trud, ali i vjeru da je to moguće. To omogućava kombinacija vatrenih i zemljanih elemenata. Ona omogućava da poteškoće koje se pojave budu prevaziđene. U tome može da vam pomogne i predviđanje budućnosti. Nedjelja proračanstva počinje 19.12. I traje do 23.12. To je najbolji period u godini za predviđanje budućnosti. Saznanje o onom što dolazi tada najbolje omogućava da se i naša svijest pripremi za promjene koje slijede , za budućnost i bolje ih prihvati.

Mlad Mjesec u Strijelcu će nekima povećati potrebu za slobodom, za ostvarenju nekih svojih prava. To će dovesti do nekih zakonskih normi, koje to neće podržati, jer je Jupiter u kvadratu sa Mladim Mjesecom u Strijelcu. Međunarodna saradnja, će takođe biti otežana, ali će biti živa. Skupovi, okupljana, manifestacije međunarodne će biti više prisutne u naredno periodu.

Kada je zdravlje u pitanju, obratite pažnju na butine, bedra, zglobove, koji mogu biti povrijeđivani. Pažljivi budite pri kretanju, putovanju, u saobraćaju i sportu. Ne žurite, ne pretjerujte u brzini, jer Jupiter u kvadratu sa mladim Mjesecom donosi mogućnost da pretjerivanjem u tome, osjetite zakonske mjere koje vam nisu potrebne sada pred praznike koje dolaze.

sunce u strijelcuOvo je period u godni kada su prisutne krajnosti, od prevelikog optimizma, do pesimizma, te je sada dobro osloniti se na intuiciju, predosjećaje, ali i na pragmatična razmišljanja,koja mogu da pomognu, kombinovana sa napornim radom, koji zahtjeva Jupiter u Djevici, da bi ste ostvarili nešto. Budite optimistični, ali radite i tačno i vrijedno i uspjeh neće izostati.

Ovo je vrijeme novih vizija koje će donijeti ostvarenje u budućnosti, ako vaša vizija bude odmjerena i usklađena, a optimizam bude pokretačka energija. Ovo je vrijeme kada uz rad, ili učenje, ili zalaganje ideje koje će nas nadahnuti mogu se pretvoriti u stvarnost. Uz to većini će biti potrebna je saradnja u aktivnostima, ili udruživanje energije da bi ste ostvarili ono čemu težite.

Ako tako pristupite promjenama, onda vam ovaj period može donijeti baš ono što želite.

Svetlana Milenković-Filipović

najava Nostradamus

Postavite pitanje vašem astrologu, numerologu, tarot tumaču i dobit ćete odgovor na sve što vas zanima!Na sva vaša životna pitanja odgovaraju naši najbolji astrolozi, numerolozi i tarot tumači…
Ukucajte GAMA VID vaše podatke, pitanje i proslijedite na broj države u kojoj se nalazite..
Austrija 0900 506 506 | Njemacka 44144 | Svajcarska 9292 | Francuska 81027 | Holandija 4004 | Svedska 72027 | Hrvatska 667667 | Slovenija 3838 | BiH – sve mreze 091 810 700 | Srbija 1551 | Italija 4882880 | Danska 1963 | Norveska 2098 | Luksemburg 64747 | Crna Gora 14941 | Makedonija 141991

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI