0
OČISTITE SVOJ DOM OD ZLA I NEGATIVNE ENERGIJE

OČISTITE SVOJ DOM OD ZLA I NEGATIVNE ENERGIJE

Autor teksta: Raif Esmerović

Ulaskom u tamni dio godine, koji počinje prvog novembra i traje sve do početka maja, mnogi okultisti i ezoteričari, kao i bijele vještice, preporučuju da se kuća bar jednom mjesečno pročisti od teškog zraka, negativne energije i loših vibracija koje su tokom ovog perioda dominantnije nego inače. Zbog nedostatka dovoljne količine sunčeve svjetlosti ljudi su skloniji depresiji, nervozi i gubitku snage, što je samo dodatni poticaj zlu da jače djeluje na ljudska bića. Zato, budite oprezni i steknite naviku brige o sebi i svom životnom prostoru, kako bi imali mirniji san, slogu u porodici  te se, na kraju krajeva, osjećali zdravije i vitalnije.

Odmah na početku treba naglasiti kako vam za to nisu potrebni nikakvi posebni rekviziti. Svi možemo kupiti u marketu krupnu sol, suhe listove lovora, čaj od kadulje, ili nabaviti negdje, u cvjećari ili vrtnom centru, ružmarin, sedef travu i bosiljak. Dakle, ništa od navedenog nije teško pronaći a može biti od velike koristi. Pa, krenimo.

Nekoliko žeravica koje ste zapalili u metalnoj posudi i po njima stavili tri, pet ili sedam suhi listova lovora iznimno je jak i oslobađajući miris koji, ako se njime okadi svaka soba, ima snagu da eliminira sve one štetne uticaje koji mogu nauditi vama i vašoj familiji. Ako ste religiozni možete, dok kadite, izgovoriti Oče Naš ili Euzubillu.

Na isti način koristite listove od kadulje. Ne bi vam preporučio da pomiješate zajedno lovor i kadulju jer ipak svaka od njih ima svoju posebnu energiju i smjer kojim djeluje. U prikladnijem rješenju, jedan mjesec možete kuću ili stan okaditi kaduljom a drugi lovorom.

No, spajanje preporučujem u slučaju sedefa, bosiljka i ružmarina pošto ovakav mix čini zaista ubojitu kombinaciju za sve oblike negativne energije, uroka, duhova bolesti i magijske energije. Svaka od biljaka mora biti suha i u količini koliko vam može stati u šaku.

POLIJEVANJE SLANOM VODOM

Ništa manje bitno nije i samopročišćenje jer imat ćete malo koristi od svega navedenog ukoliko pročišćujete samo životni prostor, ali ne i sebe. To vam naglašavam zbog činjenice da mi sami zapravo ponajviše „zagadimo“ prostor negativnom energijom koju slučajno  “pokupimo” na ulici ili od drugih ljudi, a koja izlazi iz nas i oslobađa se po sobama onda kada spavamo. Upravo zato, steknite naviku da se svaki mjesec okupate sa krupnom soli. Postupak je prilično jednostavan: prije odlaska u kupatilo u posudu sa mlakom vodom, najbolja količina je dvije litre, sipajte kašiku krupne soli i ostavite da se istopi. Posudu ponesite u kupatilo i nakon tuširanja, dok ste još mokri, oblijte se tom slanom vodom od vrata, niz grudi, leđa i noge. Nipošto nemojte vodu sipati po glavi. Ona je jedini dio tijela koji se ne smije polijevati slanom vodom. Nakon što ste se posuli vodom sa dlanovima se obrišite po tijelu i sačekajte da se ostatak kapljica sam osuši. Ne smijete koristiti peškir. I to je cjelokupni postupak čišćenja koji traži od vas minimalno truda i vremena a donosi velike benefite.

BOSANSKA PRAKSA TJERANJA ZLA

Za potrebe prskanja po kući potrebna vam je takozvana sveta voda, što je zapravo ništa drugo nego li voda prikupljena sa tri različita izvora i spojena u jednu. Ovakva voda tretira se bajanjem ili molitvama, kako bi zadobila moć egzorcizma. U Bosni poznato je spravljanje „kućne vode“ u koju se zagasi devet šibica. Kućna voda je doslovno kućna jer je nalivena iz slavine u kuhinji. U najprostijoj formi rituala u vodi se gasi devet šibica, izgovarajući svaki put ovu kratku basmu: „ Vatra gasi, voda kuću spasi. Sve zagasiva, vatra i voda kuću spasiva!“ Tom vodom se poprskaju sve prostorije u kući, počevši od kuhinje, u kojoj ona osoba koja će izvesti prskanje izgovori jednom ovu basmu: „ Voda kući dolazi, od kuće zlo odlazi, vatra i voda spasi, od kuće zlo odbaci, jer se kuća razvija od familije sve zlo odbija. Melek i božji emer dolazi, a od kuće sve zlo odlazi. Sa mojom basmom a božjom hazmom.“

Osim upotrebe vode, to jest vodenog i vatrenog elementa, u cilju protjerivanja negativni entiteta od velike je koristi i onaj zračni element odnosno dim. Kako bi se kuća temeljito očistila i pročistila od zla, prema kazivanju stravarke Safije, treba u metalnom tanjuru staviti nekoliko komadića vrućeg ugljena, i po njemu sipati malo šećera, mljevene kafe i tri bodlje od ježa. Sa dimom se prođe kroz sve sobe a onda sadržaj iz tanjura vrati nazad u šporet na drva ili odnese i istrese na neko raskršće. Inače, u bosanskoj tradiciji smatra se kako je mladi ponedjeljak najidealniji dan za okaditi po kući ili poprskati naučenom vodom po ćoškovima sviju prostorija. Osim toga, jako pogodno vrijeme za navedeno je i treći dan nakon punog Mjeseca.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI