0

PET NAČINA DA PROTJERATE NEGATIVNU ENERGIJU PLUS BONUS (ČIŠĆENJE ČAKRI)

Mirisni štapići

Zapalite mirisni štapić, po mogućnosti od sandalovine ili jasmina, pošto oni imaju intenzivan miris. Ovo je učinkovit način za uklanjanje loše sreće i negativne energije. Imajte na umu ukoliko koristite više od jednog štapića da njihov broj uvijek mora biti neparan. Imate li osjećaj da vas prati peh, palite štapiće u stanu ili kući nekoliko dana uzastopno. Sa mirisom ispunite sva četiri ćoška svake prostorije. Na Orijentu se vjeruje da ukoliko nemate sreće na poslu obavezno morate zapalite mirisni štapić u kancelariji.

Iskoristite snagu svjetlosti

Jaka rasvjeta u vašem domu djelotvoran je metod za eliminiranje nesreće i rasipanje negativne energije. Zadržite upaljeno svjetlo, ili zapaljene svijeće, u svojoj sobi. Na taj način neće biti tamnih uglova u kojima bi se negativne sile mogle sakriti. Jedna od ritualnih praksi, koja koristi snagu svjetlosti da vas zaštiti od nesreće i privuče sreću, je postavljanje tri upaljene svijeće u sobi – dvije moraju biti bijele (jedna za zaštitu, druga za pročišćavanje). Treća svijeća je narančaste boje kako bi prouzročila promjenu vaše sudbinu odnosno učinila da negativnu silu zamjeni ona pozitivna.

Očistite svoju kuću

Život na neurednom mjestu može spriječiti protok pozitivne energije kroz kuću, stvarajući negativne osjećaje i prizivajući nesreću. Ova jednostavna akcija daje vam novu snagu i moć da zlo transformirate u dobro. Počnite uklanjati smeće iz svog doma – riješite se neželjenih ili neiskorištenih predmeta. Zatim temeljito očistite kuću. Pomaknite namještaj i počistite prašinu iza i ispod njega. Isto tako, nemojte se libiti napraviti drugačiji raspored namještaja po kući niti prebojiti zidove. Sve to stimuliše jače cirkulisanje energije koja donosi radost i mir. Dok čistite prostorije zapalite mirisni štapić, slušajte muziku i obavezno otvorite vrata i prozore koji su okrenuti ka sunčevoj svjetlosti. To je simbolična dobrodošlica pozitivnoj energiji da uđe u vaš dom.

Koristite sol

Mnogi narodi širom svijeta sol smatraju simbolom sreće. Da biste se riješili svih vrsta malera, možete uzeti prstohvat soli i baciti ga preko svog lijevog ramena (bacanje soli preko desnog ramena donijet će vam lošu sreću). Također, možete svoje tijelo osloboditi neželjene energije kupanjem u slanoj vodi. Jednostavno dodajte dvije kašike soli u toplu vodu ili kadu. Druga metoda je sipanje morske soli u svaki kut kuće i ispod svakog prozora, kako bi stvorili barijeru zlu i zaštitili kuću.

Okadite sa salvijom

Ljudi iz različitih kultura iz godine u godinu pale salviju (kadulja) kako bi njenim dimom uklonili negativnu energiju iz svoje okoline. Praksa sagorijevanja kadulje poznata je kao “kađenje”. Dok to radite otvorite vrata i prozore kako biste izbjegli negativnu energiju.

BONUS

OČISTITE ČAKRE SVJEŽIM CVIJEĆEM

Svježe cvijeće može se koristiti za pročišćavanje svih sedam čakri, uklanjajući pritom negativnu energiju te donoseći sreću. Trebaće vam najmanje sedam različitih vrsta cvijeća, svaki drugačije boje, uz napomenu da niti jedan od njih ne smije biti bijel. Sa svakog pojedinačno uklonite stabljiku i lišće jer vam nije potrebno za ovaj ritual.
Stavite cvijeće u posudu s vodom i ostavite je na Suncu sat vremena, kako bi se cvijeće i voda napunili solarnom energijom. Potom odnesite posudu u kupatilo i koristeći krpu ili spužvu okupajte se ovom vodom. Dok se kupate, fokusirajte se na središte svog čela zamišljajući kako iz njega izlazi svjetlost i širi se po cijelom tijelu. Pokušajte se što više uživiti u tu sliku. Čim završite s kupanjem, pažljivo pokupite cvijeće, stavite ga u papirnatu vrećicu i odnesite baciti niz rijeku ili na raskršće, pritom zamišljajući kako sa njim odlazi i svaka nesreća od vas.

Raif Esmerović
e-mail: ogledanje@gmail.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI