0

Preispitivanje emotivnog odnosa do 5. juna

Preispitivanje emotivnog odnosa do 5. juna

Venera je u konjunkciji sa Suncem u Blizancima formirajući kvadrat sa Neptunom i polako se približavaju opoziciji sa Saturnom.

Ovi aspekti narušavaju stabilnost emotivnog odnosa i donose probleme u vidu nestabilnih i promjenjivih emotivnih situacija, kao i okolnosti koje su vezane sa odnosima sa autoritetim, naročito ako se upušta u neku paralelnu i tajnu emotivnu vezu.

Možda vam je izuzetno stalo da privučete pažnju i očarate nekog svojim stavovima i skrenete pažnju na sebe kroz kontakte da bi ste se osjećali važno i bitno, ali može se pojaviti neko ko je zreo, iskusan i ozbiljan koji ometa neke planove koje ste želili da ostvarite, jer zahtjeva skromnost, bez mnogo pompeznosti i isticanja.

Lako se gubi samopouzdanje, dobija se osjećaj da nismo cjenjeni i da ne vredimo u tuđim očima. Nema zadovoljstva, veselja i radosti kroz ljubav, jer Saturn donosi neke probleme i teškoće što dovodi do razočarenja u emotivnog partnera i u sam emotivni odnos.

Horoskop za Juni

Problem da se emotivni i bliski odnos održi trajnim u vremenu što donosi emotivnu osjetljivost. Nesvjesno se ljubav povezuje sa patnjom i osjećajem bola.

Sve ovo može donijeti potrebu da se pobjegne od stvarnosti i realnosti, jer postoji strah i nedostaje snage za suočavanje sa nekim bolnim i teškim iskustvima.

Neptun u Ribama donosi ranjivost, osjetljivost i unutarnju slabost zbog emotivnog gubitka. Vrlo lako se sa ovim aspektom doživi razočarenje zbog izgovorene neistine, laži i emotivne prevare od strane partnera, što može donijeti povlačenje i emotivnu krutost zbog narušenog povjerenja.

Narušena je harmonija i sklad, čemu Venera uvijek teži. Emotivno potiskivanje, tjeskoba i umor koji mogu zamarati i emotivno iscrpeti.

Venera je u vazdušnom znaku Blizanaca, što naglašava potrebu za kretanjem, druženjem i slobodom.

Ipak, od Venere neko može da traži da se povuče, da ne luta toliko mnogo i ne troši vreme na zabavu, društvo i prijatelje. Sve to može umanjiti radost i poletnost Venere, jer ona ne može da bude sretna ako joj neko brani i ograničava slobodu.

Kao da joj neko postavlja uslov. Pa ona razmišlja da ako se potpuno preda emocijama, mašti i snu o nekoj savršenoj ljubavnoj vezi, onda će da izgubi razumnost i neće uspjeti realno da sagleda situaciju u kojoj se nalazi.

Gubi se koncentacija i lako se upada u neke zbunjujuće i nejasne situacije u emotivnom odnosu. Osjeća se emotivna patnja zbog obmanjivanja i nečijeg pokušaja da igra na kartu žrtve i samosažaljenja.

Kao da neko pokušava da učini slabom i zavisnom Veneru, ali ona osjeća teret i ograničavanje. Borba sa nekim ko pokušava da izazove sažaljenje, što može donijeti nemogućnost da se doživi sklad i osjećaj bliskosti u intimnom odnosu.

Emotivna preosjetljivost i unutarnje razočarenje zbog nečijih sebičnih postupaka. Bijeg od stvarnosti koji se može pokušati utopiti u alkoholu, ali hladno otrežnjenje donosi još veću bol i patnju.

U ovom aspektu se nesvjesno ljubav poistovećuje sa patnjom i bolom. Unutarnje emotivno nezadovoljstvo , jer se ljubav poistovećuje sa patnjom, gubitkom i trpljenjem.

Osjećaji i emocije se poistovećuju sa preprekama i problemima koji stvaraju nemoć, umor i patnju, pa čovjek automatski privlači spolja ono što se nesvjesno nosi u sebi iznutra.

I zato sa ovim aspektom nema sreće, zadovoljstva i radosti, nema emotivne ispunjenosti, jer unutarnje emotivne blokade donose spoljne situacije i okolnosti koje donose prepreke i emotivne gubitke.

Nesvjesno projektovanje spolja ono što se nosi iznutra. Osećaj nedostižnosti sreće u ljubavi, ogorčenost, strah od odbijanja i nevoljenosti, što vodi do razočarenja, emotivnog trpljenja i iscrpljenosti zbog nekih dužnosti prema emotivnom partneru.

Kao da je ljubav sa ovim aspektom dužnost i obaveza, veliko opterećenje i osjećaj nesretnosti u ljubavi, pa iako emotivni odnos zahladni, dođe do udaljavanja, emotivne povrjeđenosti, ona ne odlazi iz ko zna kojih razloga.

Ovde žena može biti i omalovažavana zbog svog stepena inteligencije i znanja koje posjeduje. Kao da druga strana ima strah da će izgubiti svoju sigurnost, ako je pusti da bude ono što jeste, ako je ne pritiska i ne pokušava da održi kontrolu.

Ovo je slika umorne djevojke, pune briga, potpuno razočarane koja šetajući ulicom pokušava da sakrije suze i bol. U isto vrijeme, Venera je u kvadratu sa Jupiterom u znaku Djevice, što dodatno pored opozicije sa Saturnom umanjuje vedrinu u emotivnim i bliskim odnosima.

Kao da se svo nakupljeno nezadovoljstvo emotivnim životom, a problemima i teškoćama nema ni tračka nekog povoljnog i sretnog rješenja.

Može se osjećati gubitak nade za mogućnost napredovanja i poboljšanja odnosa sa emotivnim partnerom. Možda ste loše rasuđivali i čak precjenili neke situacije i okolnosti koje su povezane za emotivni život, pa sad neki koji imaju u svom horoskopu ove aspekte mogu da se zapitaju koliko i da li su uopšte sretni u emotivnoj vezi, odnosu, braku.

Mogućnost loše procjene partnera, gubitak vjere i nade u bolje sutra što dodatno uvlači sumnjičavost u sretne okolnosti.

Venera u znaku Blizanaca voli kretanja i putovanja, ali sa kvadratom od Jupitera nema mogućnost da uživa i osjeti zadovoljstvo. Nedostatak finansija umanjuje osjećaj sreće i zadovoljstva. Isto tako, partner može ispoljiti nezadovoljstvo vašom željom za promjenom, može smatrati da nije dovoljno razumno da se novac troši na putovanje od koje nemate neke praktične i poslovne koristi.

 Aspekti su aktivni do 5. juna i najviše će ih osjetiti osobe koje u svom horoskopu imaju kontakt između ovih planeta. Naravno, mnogo zavisi i od dispozitora Venere i njegovih aspekata.

Jasmina Kurcinak

Venera u Blizancima od 24. 05 – 17. 06.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI