0
RAZDOBLJE ŠKORPIONA

RAZDOBLJE ŠKORPIONA (do 22 novembra)

Sunce je ušlo u znak Škorpiona i time započinje njihovo razdoblje. Svim Škorpionima želim sretan rođendan i uspješan Solarni povratak! 🎊🎉🎁


Ovo je vrijeme magije, mistike, tajnovitosti. Karizme i fatalnosti. Moći i snage. Produbljuju se međuljudski odnosi i povezivanje na svim razinama. Seksualnost postaje duboka, intenzivna, tantrična i orgazmična.
Vrijeme je ovo kad zaranjamo u najdublje kutke svoje psihe, a sve što je tajno i nedokučivo postaje vidljivo. Mistični tragaoci, magovi, čarobnjaci i vještice dižu velove između svjetova, te dolaze do dubljih spoznaja onog naizgled nevidljivog.


Vrijeme je ovo kada nam se preci javljaju i kada se sjećamo svojih najdražih koji više nisu s nama. Jer veo postaje tanak, a spoznaja da naša fizička ravan nije jedina koja egzistira, postaje intenzivna.


ŠKORPIONSKA TRANSFORMACIJA
Škorpion i njegov vladar Pluton vezani su uz najdublje transformacije. Smrt, umiranje i ponovno rađanje. Zato znak Škorpiona ima višeslojnu simboliku.


Životinja škorpion 🦂 najniža je faza i simbolika znaka Škorpion, to su ljudski životinjski nagoni. Škorpion je životinja koja ima klješta, koja joj u simboličkom smislu služe za kopanje po psihi i vlastoj nutrini, dok ne dođe do najtamnije sjenke. Škorpion je jedina životinja koja može, kao i čovjek, izvršiti samoubojstvo. Ovjde se radi o ubijanju vlastih životinjskih nagona i pokušaja uzdizanja svijesti na viši nivo.


Kad uspijemo „ubiti“ životinju, niske nagone u nama, slijedća simbolika znaka Škorpion je Zmija 🐍. Ona predstavlja onu koja odbacuje staru ljušturu, i doživljava transformaciju, jer zmija stalno kožu mijenja. Predstavlja i kundalini koje je skupčan ali se budi.


Slijedeća faza prikaza znaka Škorpiona je Orao koji nosi Zmiju u svojim kandžama. To je simbolika kundalinija koji počinje letjeti prema gore. Zmija je na neki način još grabežljivica, ali, leteći s Orlom postaje i nebesko biće.
Idući prikaz znaka Škorpiona je izranjanje Feniksa iz pepela, to je inicijacija, novo rođenje.

Najviša simbolika Škorpiona je prikaz Golubice, 🕊️ oslobođene duše. Golubice su zvijezde Plejade ⭐ i kad se duša oslobodi, kad se zavrte i počnu funkcionirati svih 7 čakri, možemo se podići u nebeski svijet. Zvijezde plejade smještene su u nasuprotnom znaku Bika, jer staro je astrološko pravilo da se ovlada nekim znakom mora se paralelno ovladati i znaku nasuprot.


Znak Bika je znak koji je najviše vezan za zemlju, za materiju. Čovjek na zemlji je most između neba i zemlje, duha i materije. U čovjeku je smješten čitav Univerzum. Razdoblje Škorpiona razotkrit će ovaj misterij.


Irena Dumančić Baranja

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI