0
ROĐEN ODREĐENOG DANA U NEDJELJI

ROĐEN ODREĐENOG DANA U NEDJELJI

ROĐEN ODREĐENOG DANA U NEDJELJI

 

Natalna karta nastaje na osnovu datuma rođenja, vremena rođenja i mjesta rođenja, ali u određena djelovanja ili bar zanimljivosti u tumačenju spada i koji je dan u nedjelji bio određenog datuma. Kažu da je i Bogu trebalo sedam dana za stvaranje svijeta.

Određene osobine osim planetarnih aspekata, imaju veze i sa određenim danom u nedjelji kada je određena osoba rođena.
Pa tako rođen u,

PONEDJELJAK, u danu kojim vlada Mjesec, (Lundi, Monday), obično spadaju u kategoriju melanholičnih karaktera. Spadaju u romantike i sanjare. Tokom cijelog života pokušavaju i žele da stvore miran život, skroman, ali to mahom jako teško i ostvare. U akcijama su uglavnom nesigurni i nestabilni, previše oprezni i naglašeno skeptični. Obično ih subina, uz naravno pomoć ostalih položaja i aspekata u natalnoj karti, vodi ka svetu mistike i ne rijetko umjetnosti. Vole plavu boju a preporučuje im se zelena koja doprinosi da budu uporniji.

UTORAK, danu kojim vlada Mars, (Mardi , Tuesday), obično su rođeni borbene i dinamične osobe. Aktivni su, um i narav su im otvoreni, poslove gledaju da završe što je prije moguće ma o čemu da se radi. Spadaju u čvrste, sigurne osobe, sa puno entuzijazma ali i u neosjetljive, osvetoljubive a i ne rijetko i u egzibicioniste. Po prirodi Marsa vole crvenu boju, a preporučuje im se što više narandžaste i smeđe.

SRIJEDU, danu kojim vlada Merkur (Mercredi, Wednesday), znači biti sposoban u ekonomiji, trgovini, diplomatiji, govorništvu… Nikad se ne odmaraju, uvijek su u nekoj žurbi i ne vole neaktivnost. Život ovih osoba je pun nepredvidljivih detalja i iznenađenja ili bi to želili da im život bude i da ga tako osmisle. Vole sve novo, i sve najljepše, ali su uporedo prema svemu puni kritike i ne rijetko zanemaruju odnose. Teško im uspijeva da naprave ravnoteži između želja i realnosti, snova i stvarnosti. Vole žutu boju a preporučuje se plava jer smiruje živce i nervni sistem.

ČETVRTAK, u danu kojim vlada Jupiter, (Jeudi, Thursday), obično su rođene filozofski nastrojene osobe, jakog intelekta ali i dobrog raspoloženja mahom, ili bar sa dobrim smislom za humor. Veoma su zabavni ili to znaju biti, skloni bezbrižnosti i takvog izgleda. Ove osobe ne vole tugu ni melanholiju i ne prepuštaju se snovima, ne prave kule od karata. Realni su i izrazito objektivni, skloni da promjene društveno ili lično neprihvatljive stvari u prihvatljive. Veoma su prirodni ali i aktivni, korisni, stabilni, odlučni, velikodušni i ulijevaju povjerenje dugima. I njima bi preporuka bila da koriste plavu boju da se smiri eventualna agresivnost ili prije ekstrovertnost, a da pojačaju osjećajnost i nježnost. A vole narandžastu.

PETAK, u danu kojim vlada Venera, (Vendredi, Friday), su uglavnom uvijek dobrog raspoloženja i vesele naravi ili ako i ne, uvijek se trude da izgledaju kao da su dobro raspoloženi, čak i ako to nisu ili ako su tužni, jer tako tjeraju loše raspoloženje od sebe. Vole zabavu, odmor i putovanja. Mada planiraju, njihovo prosudjivanje nije baš uvijek na nivou i imaju sklonost da kada im se nešto ne sviđa, da se okrenu i odu ili napuste započeti ili isplanirano. Nemaju dovoljno energije da dođu do cilja i idu linijom manjeg otpora. Preporuka im je da se okruže zelenom bojom kako bi uspostavili ravnotežu.

SUBOTU, u danu kojim vlada Saturn, (Samedi, Saturday), je uglavnom smirenog karaktera i dosta osjetljiv ali i ambiciozan. Nisu ne duhoviti ali imaju izuzetno bogat unutrašnji život, duboki su i veoma skloni istraživanju što im ne dozvoljava unutrašnji predah. Imaju prefinjene manire, karakter i dušu. Misaoni, oprezni i prilagodljivi, simbol su i otjelotvorenje razmišljanja i mira. Precizni su, metodični i u najsitnijim detaljima i vole tišinu i samoću. Vole kada je sve jasno i određeno poput zakona prirode i da se struktura svega vidi. Ne podnose da ih niko iskorištava. Vole bijelu I crnu a preporuka je žuta jer podstiče na aktivnost i radost.

NEDJELJU, danu kojim vlada Sunce, (Dimanche, Sunday), su dinamične i borbene osobe. Spadaju u one koji se u sve trpaju i u sve guraju nos, u one koje niko ne smije sprečavati ili zaustavljati u naumljenom ili zaustavljati na putu kojim su krenuli ili da ostvare ono šta žele. Umiju biti naivni u optimizmu ali i osjećajni. Znaju da usaglase entuzijazam i razum i mada ne poštuju nikakve norme ni pravila dovoljno su rafinirani, dostojanstveni, pravedni, odlučni i znaju da šarmiraju i iznenade entuzijazmom i naročito velikodušnošću pa tako stiču povjerenje drugih. Preporučuje im se bijela boja jer ona smiruje pokušaje traženje nemogućeg i prepuštanje maštarijama.

 

Ponedjeljak – Dobar dan za započinjajne akcija, planova i poslova.
Utorak – Pozitivan dan za sve.
Srijeda – Dan za ekonomiju, trogivnu uopšte.
Četvrtak – I ovaj dan je dobar za početi bilo šta.
Petak – Sretan dan i dan u kome se otkrivaju razne tajne.
Subota – Ne treba počinjati ništa novo.
Nedelja – Dan za odmor i druženje.

za trecadimenzija.com piše Milan Šašić kontakt – 00381 64 217 0930

Svaki dan je dobar za nešto

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI