0
Suočavanje sa Strahom: Ključevi Duhovnog Rasta i Transformacije

Suočavanje sa Strahom: Ključevi Duhovnog Rasta i Transformacije

Bilo koja situacija u kojoj se trenutno nalaziš predstavlja ključni dio tvog duhovnog rasta. Nema izuzetaka od ovog božanskog pravila.

Tvoja Duša uvijek privlači savršene scenarije i ljude kako bi te potakla da rasteš kroz strah. Ponekad možeš stvarati slična, ponavljajuća iskustva kako bi zaista prošao kroz određeni problem, ali kada izliječiš unutarnje obrasce koje ti događaji iznose, nećeš se više naći u istim situacijama.

Ono što se događa sada je ključno za tvoj unutarnji rast i duhovni razvoj. Tvoja Duša uvijek te potiče da istražiš područja u kojima se najviše bojiš promjene, izvlačeći te iz tvoje zone udobnosti.

U ovom trenutku, osjeti situaciju koja te zabrinjava, izaziva anksioznost, emocionalnu uznemirenost ili zbunjenost. Zapitaj se: “Šta bi moja Duša željela da ovdje pogledam? Kamo me moja Duša želi odvesti sljedeće? Kako moja Duša treba da proširujem svoj um, svoje srce, svoju svijest? Šta mi Svemir traži da iscijelim?”

Mjesta koja tvoja Duša želi da te vodi gotovo uvijek zahtijevaju hrabar korak i suočavanje sa samooptužujućim strahovima. Često je upravo put kroz te strahove ključ za najveći rast i otkrivanje novih, zdravih teritorija života.

Izlazak iz svoje ljušture, otvaranje prema novim načinima života i dopuštanje svojoj Duši da te vodi su ključevi za prihvatanje života kakav Božanstvo želi za tebe.

Gdje god da se sada nalaziš – vjerojatno sa željom za promjenom, ali s glasom straha koji ti govori da nije moguće – znaj da je tvoja Duša stvorila ovo iskustvo kako bi te potakla na rast i transformaciju.

Put ka najdubljoj transformaciji, ekspanziji i radosti često se nalazi s one strane suočavanja sa strahom. Djelovanje koje izaziva najviše otpora i straha u tebi obično je upravo ono što tvoja Duša najviše treba da učiniš kako bi primio, i krenuo prema, Svjetlu.

— Sophie Bashfor Pripremila Alma Kajević – Treća Dimenzija

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI