0

22.04. PUN MJESEC U ŠKORPIJI-SVAKI KRAJ JE I NOVI POČETAK!

Pun Mjesec na 3. Škorpije donosi velike promjene, kraj ili totalnu transformaciju nečega, da bi došlo do novog početka.

Poslije kraja uvijek slijedi novi početak. Nešto treba i da se završi, okonča ili totalno promjeni, da bi moglo doći nešto drugo.

Poslije završetka, kraja, okončanja ili umiranja, dolazi uvijek nešto drugo. To drugo predstavlja totalnu promjenu ili totalni preobražaj i stvara se šansa da se otpočne i nakon kraja otpočne nov početak. Ciklus života se neprekidno obnavlja.

Mjesec u Škorpiji u kući kraja, transformacije, seksualnosti, tajni, smrti, tuđeg novca je naspram (opoziciji ) sa Suncem u znaku Bika, plodnosti, izobilja, materijalnog bogatstva, sopstvenog novca i zarade.

Jedna naspram drugog u periodu Punog Mjeseca 22.04. Ukazuju da može doći do naboja i problema vezanih i za finansije ili sukoba interesa. Isto tako Pun Mjesec u Škorpiji može uticati i na seksualnosti. Donijeti pojačane strasti, neubuzdanih i nekontrolisanih, koje postaju divlje, ali bez osjećaja, bez nježnosti, jer je Mjesec na stepenu svoga pada, te mogu nepovoljno da djeluju na vezu.

Može doći do velikih transformacija, ili kraja jedne etape, vezanih za seksualanost, ili plodnost. Put ili način da se do toga dođe je drugačiji.

Škorpija je vezana za tajne, skriveno, duboko. Instikti su pojačani. Suočavanje sa nečim što je bilo tajno i nepoznato i što će izaći na površinu je moguće. Treći stepen Škorpije sadrži u sebi posebnu moć, a Mjesec je tu najslabiji, te emotivna boli ne mora da bude tako velika, ako je svijest prisutna, ako nadjača Sunce u Biku.

Prepuštanje nečemu ili nekome je nešto čega se treba čuvati, posebno negativnim emocijama, ili negativnim osobinama.

Posebno prepuštanje osjećajima boli i patnje je pogubno i treba ga izbjegavati. Postoje načini da se negativne emocije i raspoloženja promjeni, za one koji to žele i koji rade na sebi. Otpuštanjem negativnih osjećaja. Zamislite da ona ističu iz vas, i da se utapaju u rijeci, brzoj planinskoj rijeci.

Škorpija je znak koji se odnosi na vodu, rijeku. Zamislite da ih voda nosi i vi ostajete pročišćeni, oslobođeni, iscjeljeni. Ako niste vješti u tome da oslobodite svojih osjećaja ili preobrazite, negativne emocije u pozitivne, ili da ih kontrolišete što je najbolje raditi kada je Pun Mjesec, onda dozvolite da se tuga pretvori u suze. Isplačite svoj bol i olakšajte sebi.

Mjesec u Škorpiji može donijeti i strah od kraja, nestajanja, završetka života. Osvjestite taj strah, jer što smo svjesniji to smo više u mogućnosti da se suočimo ili izborimo sa time. Kada se izborimo, onda smo jaki i možemo postati bolji i prema sebi i prema drugima.

Vrijeme je za čišćenje, otpuštanje, oslobođenje od nečeg, ili nekoga. To može biti i neka loša navika. Svakako da neće moći da to bude brz rez, jer su Mars i Pluton retrogradni.

Mars u Strijelcu, Pluton u Jarcu. Sve ipak ide svojim tokom. Da, poslije kraja dolazi početak, nov početak, neminovno, za dvije nedjelje 06.05. Mlad Mjesec će biti u Biku i tada će započeti, vrijeme novina, vrijeme plodnosti, obilja, blagostanja. Mlad Mjesec će biti u trigonu tada sa Plutonom i ukazati na obnavljanja života, ili nov početak, rađanje nečega.
Da bi smo lakše dočekali ovaj Pun Mjesec u Škorpiji, da bi smo se oslobodili naboja, napetosti i negativne energije, dobro je raditi na sebi.

Opuštati se, raditi na unutrašnjem skladu, kao i skladu u odnosima sa drugima.

Uticaji Punog Mjeseca osjetit će se već od 20. i 21.04. Kada je Mjesec u Vagi, gdje je važno uspostavljanje harmonije i mira. Do toga se može doći kroz aktivnost, jer pojačana aktivnost smanjuje napetost, naboj, unutrašnje nemire i osjećaje straha, ili tuge.

Dobro je neke stvari korigovati, prepraviti ili završiti od 20. u poslije podnevnim satima, do 21.04. u večernjim satima.

Ne zaboravite da bi ste se bolje osjećali u tom periodu smanjite unos tečnosti, a odlično bi bilo i čišćenje organizma, od svih otrova.

Najjače će se uticaj Punog Mjeseca osjetiti od 21.04. u večernjim satima do 22.04. u 07:24h., kada će biti Mjesec sasvim Pun, a za nijansu manje u toku ostatka dana, posebno do 20. sati.

Ovog dana bi dobro bilo da smanjite aktivnost, da se pretjerano ne trošite, da se ne prepuštate negativnim emocijama i niskim strastima, jer se posljedice toga mogu osjetiti i danima poslije toga.

Pripremite se za to, jer nije nemoguće, ako se nešto jako želi i ima volje, da se promjeni i preokrene i krene sasvim drugim tokom. Može se postati i drugačiji i jači, bolji, kada se nešto što se želi prevaziđe. Ne zaboravite da koliko smo bića emocije i bića volje i tek kada to oboje uskladimo, onda smo u mogućnosti da prevaziđemo i ono što nam život donese, a da nismo pretpostavili.

Venera u konjukciji sa Uranom u Ovnu danu Punog Mjeseca, također, nagovještava o promjenama ili novinama koje će se dešavati i za koje treba biti otvoren. Ne samo to, već i mogućnost pojačanog osjećaja slobode biće prisutna.

Sve se sa razlogom dešava i prirodni ciklusi Mjeseca, kao što je Pun Mjesec u Škorpiji je nešto što sa čim ćemo se suočiti svako na svoj način. Najviše će ga osjetiti osobe rođene krajem oktobra, u znaku Škorpije i one rođene krajem aprila, ali i Rakovi, a onda julski Lavovi, januarske Vodolije.

Ono što je najbolje je da se usmjerite da se oslobodite i otpustite strah, tugu, patnju, ako osjetite, ili da ih ako ste u stanju transformišete u neki drugi osjećaj, kao što je opraštanje. To će donijeti i oslobođenje i dobar završetak, nakon kojeg će uslijediti promjena.

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI